Ulje bundeve

28,00 KM

Dr Gabriels Ulje Bundeve – Posebno je namjenjeno muškarcima koji pate od uvećanja prostate.
Sigurna kupovina u dr Gaabrielsu
CIJENA DOSTAVE SAMO 8KM U ROKU 24/48h

Naručite 2 ili više proizvoda u jednoj narudžbi i dobijete BESPLATNO preparat za kožna stanja u vrijednosti od 14,00KM

Kategorija:

Opis

Ulje Bundeve ili bućino ulje Dr Gabriels

Dr Gabriels Ulje Bundeve je odlično prirodno biljno ulje za poboljšanje imuniteta i pojačanje potencije. Osnažite svoju jetru i srce sa ovim prirodnim izvorom magnezijuma, cinka i omega 3 kiseline. Preporučuje se upotreba ovog ulja ako imate problema sa radom srca i jetre, prostatom i mokrenjem, upalama u crijevima, nesanicom, potencijom.

Dr Gabriels Ulje bundeve je idealan partner uz naš preparat Prostate Power koji razgrađuje nakupljeni DHT hormon, dok ulje bundeve spriječava novo taloženje istoga u prostati.

Ulje bundeve je posebno korisno za muškarce koji pate zbog uvećane prostate, jer ovaj proizvod blokira pretvaranje testosterona u DHT hormon, koji se taloži u prostati i zbog čega dolazi do povećanja prostate.

Sjemenke bundeve

 

Ulje bundeve za zdravlje prostate

Sjeme bundeve već je dugo cijenjeno kao važna hrana za zdravlje muškaraca, a istraživanja pokazuju da i ulje i sjeme mogu biti osobito korisni za prostatu. Smatra se da je to, barem djelomično, zbog visoke razine cinka, a prostata sadrži najviše koncentracije cinka tijelu.

Ulje bundeve može biti jedna od najboljih stvari koje možete konzumirati za zdravlje prostate. Opsežno se proučava, a poznato je da smanjuje veličinu povećane prostate, osobito u slučaju dobroćudne hiperplazije prostate (BPH) ili povećanja prostate uslijed dobi. U istraživanju iz Mađarske, pacijenti s BPH koji su dnevno uzimali ulje od bundeve za dva mjeseca iskusili su poboljšanje noćnog mokrenja u 66% sudionika, a 86% je iskusilo poboljšanje kod poteškoća s uriniranjem. Kod jedne trećine pacijenata ustanovljeno je smanjenje veličine prostate.

Ulje Bundeve za smanjenje upale

Zamjenom hrane s visokom razinom zasićenih masti s hranom koja sadrži zdrave nezasićene masti, ostvaruje se prirodno pozitivan utjecaj na upalne procese u tijelu. Sjeme ulja bundeve može biti važan dio protuupalne dijete za koju se utvrdilo da smanjuje rizik od brojnih hroničnih bolesti, kao i borbu protiv boli iz mnogih hroničnih stanja, poput artritisa.

Poznato je da visok sadržaj masnih kiselina u ulju sjemenki bundeve pomaže u podmazivanju zglobova, što zauzvrat može pomoći u ublažavanju boli. Istraživanja su pokazala da su redovite doze još učinkovitije od protuupalnih lijekova poznatih kao indometacin za smanjenje artritijske boli. Međutim, za razliku od droga, ulje nije podiglo razine jetrenih lipidnih peroksida – nešto što čak može dovesti do pogoršanja simptoma artritisa.

Nutritivni sastav bundevinog sjemena

  • 28% od ukupno potrebnog dnevnog unosa gvožđa
  • 46% od ukupno potrebnog dnevnog unosa magnezijuma
  • 17% od ukupno potrebnog dnevnog unosa bjelančevina
  • 52% od ukupno potrebnog dnevnog unosa mangana
  • 17% od ukupno potrebnog dnevnog unosa cinka

Hladno presovano, ekstra djevičansko ulje bundeve od sjemena štajerske bundeve golice je izuzetno bogat izvor magnezijuma, cinka, omega 3 i 6 kiseline, vitamina E, fitosterola i fitoestrogena. Magnezijum je u prirodnoj formi dokazan u zaštiti od srčanog i moždanog udara, kao i kod problema sa krvnim sudovima.

Ulje bundeve je jako bogato zdravim mastima, biljnom omega 3 kiselinom (ALA), koju tijelo pretvara u sebi korisnu omega 3 EPA i DHA formu. Zato može biti korisno kod problema sa jetrom. Sadrži i mnogo cinka koji je prijeko potreban za jak imunitet, potenciju, rast ćelija, dobar san i raspoloženje.

Sjeme ulja bundeve može biti važan dio anti-upalne dijete koja smanjuje rizik od brojnih hroničnih bolesti, kao i  bolove iz mnogih takvih stanja, poput artritisa.

Istraživanja su pokazala da su redovne doze još djelotvornije od protivupalnih lijekova za smanjenje bola kod artritisa. Međutim, za razliku od lijekova, ulje bundeve nije podiglo nivo lipidnih peroksida – nešto što čak može dovesti do pogoršanja simptoma artritisa.

Način upotrebe Dr Gabriels Ulje bundeve:

Za odrasle: 2x supena kašika dnevno
Za djecu od 12 godina: 2x čajna kašika dnevno

Napomena:

Proizvod ne smiju koristiti trudnice niti djeca ispod 12 godina starosti. Ako pijete Litij, posavjetujte se sa svojim ljekarom prije upotrebe ovog proizvoda. Ne upotrebljavati ako imate autoimunu bolest.

BEZUSLOVNA GARANCIJA POVRATA NOVCA 100%

Ako niste u potpunosti zadovoljni sa postignutim rezultatima, ako niste imali koristi ili ako Vam je gubljenje vremena, u potpunosti Vam vraćamo novac uz zahvalnost što ste imali povjerenja da prije svega probate naš proizvod, u tom slučaju dužni ste nam vratiti samo praznu ambalažu.

Ovi proizvodi i informacije nemaju karakter, namjeru i ne služe za dijagnosticiranje, tretiranje i liječenje stanja bolesti. Ove informacije nisu zamijena za savjet Vašeg doktora, niti zdravstvenog radnika.

 

Sve proizvode sa sajta www.Dr-Gabriels.com možete dobiti na kućnu adresu

Proizvode  sa sajta www.Dr-Gabriels.com možete kupiti samo od distributera kompanije.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Ulje bundeve”